A higiénia fontossága a vendéglátóiparban

A higiénia fontossága a vendéglátóiparban

 

Az éttermekben, cukrászdákban és egyéb vendéglátóipari egységekben a higiénia kiemelten fontos. Éppen ezért teljesen megszokott látvány egy étteremben, hogy a szakács kötényt és kesztyűt visel, de az olyan kiegészítők, mint például a szalvéta vagy a kéztörlő is szinte már elvárt dolgok az asztaloknál vagy a pulton.

Ha vendéglátóipari egységet üzemeltetünk, érdemes az elvitelesdoboz.hu webshop kínálatát megnézni. Higiéniai termékek, kéztörlők, kötények és kesztyűk többféle méretben kaphatóak.

Vendégek bizalmának építése

Az alapvető higiéniai előírások betartása nem pusztán az aktuális előírások miatt fontos, hanem azért is, mert a vendégek sokkal nagyobb bizalmat tudnak szavazni egy olyan étteremnek, ahol tisztaságot tapasztalnak. Mindemellett a szolgáltatás színvonalát is emeli, ha a betérő fogyasztók azt látják, hogy még a legkisebb apróságokra is odafigyelünk. Legyen mindig elegendő papírtörlő a mosdóban, szalvéta az asztaloknál és az előírásoknak megfelelő öltözék a személyzeten.

Az éttermi szalvéták sokoldalúsága

Az étteremben a szalvéták sokkal többek, mint pusztán a higiénia egyik eszközei. A finom és puha tapintású szalvéták megfelelő színben nagyszerűen feldobják az asztalt, mintegy dekorációs elemként is szolgálnak.

Egy rendezvényre, üzleti vacsorára jó érzés úgy megérkeznie a vendégeknek, hogy csodaszépen díszített asztalhoz ülhetnek. A szalvétahajtogatásról ma már rengeteg videót találunk az interneten, ami nem is csoda, mert egy külön kézműves ággá fejlődött az elmúlt években. Kis túlzással nincs az a forma, amit ne lehetne belőle meghajtogatni. Egy étteremben természetesen nincs szükség erős túlzásokra, viszont a szalvétahajtogatással nagyon is fel tudjuk dobni az asztali dekorációt.

 

Milyen kiegészítőket válasszunk?

Érdemes akár a munkavállalók kötényeinek, kesztyűinek és a szalvétáknak is olyan színt választani, amely tökéletesen passzol cégünk arculatához. Nagyon látványos tud lenni az egységes megjelenés, mert profizmust és a luxus érzését sugallja. A fekete kesztyűkkel és fehér szalvétákkal soha nem tudunk mellényúlni, de egy fekete-piros kombináció is igen jó párosítás.

A szín mellett nagyon fontos az is, hogy a higiéniai eszközök milyen alapanyagból készülnek. Ha törekszünk arra, hogy csökkentsük cégünk ökológiai lábnyomát, akkor válasszunk környezetbarát, újrahasznosított anyagból vagy papírból készült szalvétákat és kéztörlőket. Ezek ugyanolyan mutatósak tudnak lenni, mint a nem környezetbarát társaik, és kimondottan magas minőségben készülő termékek.